15 Ekim 2017 Pazar

GÜLLAÇ

💕💚 GÜLLAÇ 💚💕 

Malzemeler 💁 

🍒 10 adet Güllaç yaprağı
🍒 1 buçuk litre süt
🍒 2 su bardağı toz şeker
🍒 1 su bardağı çekilmiş ceviz
🍒 2 yemek kaşığı gül suyu( istemezseniz koymayadabilirsiniz.Ben iki türlü de yaptım bence gülsuyu olmadan daha güzel ve daha çok beğenildi) 

Üzerini süslemek için 💁

🍒 fıstık ezmesi ,file fıstık veya ceviz kullanılabilir
🍒çilek, kiraz, nar, böğürtlen (pembe, kırmızı renklerinde mevsimine göre dilediginiz meyveyi, bulamazsanızda renkli jelibonlar kullanıp süsleyebilirsiniz)

Öncelikle süt ve şekeri şeker iyice eriyince kadar ısıtıyoruz(kanaması gerekmiyo). Sütü soğumaya alıyoruz el yakmayacak ılıklığa ulaştıktan sonra yuvarlak derin bir borcama Güllaç yapraklarını parlak kısmı üste gelicek şekilde dizmeye başlıyoruz. Her yaprağın üzerine 2 kepçe süt döküyoruz. Ilk 5 yaprak icin bu işlemi yapıyoruz ve besinci katta cevizi serpiyoruz . Geriye kalan yapraklarıda dizip aynı şekilde ıslatıyoruz . Eğer gülsuyu eklemek isterseniz sütten bir bardak ayırıp , 2 kaşık gülsuyunu ekleyip en sonunda tatlının üzerinde gezdiriyoruz. 2-3 saat buzdolabında dinlendirten sonra üzerinide dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz :) Ramazan'da vazgeçilmezimiz , hafif mi hafif , tam iftardan sonra çayın yanında yemelik Ramazan'ın gülü Güllaç'ımız hazır :) afiyet olsuun şimdiden :) 💚💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder