💜 KIYMALI SU BÖREĞİ 💜
Benimde "Ay yok canım ben bunu yapamam!" ön yargısına yakalandığım , yaptıktan sonra da "Ay bu kadar basit miymiş yani bugüne kadar nasıl mahrum kalmışım!" dediğim lezzetlerden biri🙌🏻 peynirlisi ayrı güzel oldu , kıymalısı ayrı.😍vee tarifine gelirsek 💁🏻 -Kıymalı Su Böreği-Hamur için malzemeler;
🌸5 su bardağı un🌸4 yumurta
🌸1 su bardağından 1 parmak az su
🌸1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı içim malzemeler;
🌸1 çay bardağı sıvı yağ🌸2 soğan
🌸500 gram kıyma
🌸karabiber
🌸tuz
🌸kırmızı biber
🌸kimyon
🌸pulbiber
Hamuru haşlamak için;
🌸tencerenin yarısı kadar kaynar su🌸 bir yemek kaşığı sıvıyağ
🌸yarım tatlı kaşığı tuz
Hamuru yağlamak için;
🌸8 yemek kaşığı tereyağ(100 gr)Öncelikle hamuru yapacağız.
Derin bir kaba unu eleyerek alıyoruz.tuzu ekliyoruz.
Ortasını çukur yapıp içine yumurtaları kırıp kenarlardan başlayıp karıştırıyoruz.
Topaklanmaması için suyu yavaşça ekliyoruz yoğura yoğura.
Elimize yapışırsa biraz un serpiştirebiliriz.
Sert bir hamur elde edeceğiz.
Yarım saat dinlendiriyoruz hamuru.
Bu sırada iç harcı hazırlayalım.
Soğanları ince ince doğrayıp bir tavada sıvıyağ ile bir güzel kavuruyoruz. kıymayı ekleyip pişene dek kavuruyoruz. Baharatlarımızı da ekledik mi tamamdır.
Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya kesiyoruz. Her parçayı unladığımız tezgahta merdaneyle açabildiğimiz kadar ince açıyoruz.
Tencede kaynatıp yağ ve tuz döktüğümüz suya açtığımız hamurdan bir tane atıyoruz.bir dakika kadar sürede pişiyor. Süzgeç yardımıyla suyunu süzüp hemen soğuk su dolu kaba atıyoruz. Bu işlemi hızlıca yapıyoruz ki hamur yapışmasın birbirine.(soğuk su ısındıkça tazeliyoruz)
Soğuyan hamuru yağladığımız dikdörtgen borcama serip erittiğimiz tereyağ ile yağlıyoruz.
Her hamur için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Beşinci kata gelince araya kıymalı iç harcımızı yayıyoruz.geri kalan katlara da aynı işlemi uygulayıp son katta üstünü de yağlayıp ısıttığımız fırına veriyoruz.
180 derece de bir saatte pişiyor. Yaydığı koku, kıvamının güzelliği, çayla uyumu kesinlikle tartışmaya kapalı🙌🏻
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder