16 Ekim 2017 Pazartesi

KRUVASAN BÖREK

💜KRUVASAN BÖREK💜

Böreğin her türlüsüne aşık olduğum doğrudur. Bu sanırım bestim olacak. Çıtır çıtır öyle güzel ki gel beni ye diyo adeta😍😍😍 herkesi hayran bırakan , oldukça da pratik, yarım saatte hazırlanabilen nefis bir lezzet💜💜
Şuraya yıldızlı bir tarif ekleyeyim💁🏻⭐️ Malzemeler;
🌸4 yufka
🌸1 su bardağı sıvıyağ
🌸2 su bardağı su
🌸peynir
🌸galeta unu

Sıvı sos için su ve yağı karıştırıyoz. İlk yufkayı serip üzerini sosla bir güzel ıslatıyoruz. Üzerine 2. Yufkayı serip aynı şekilde ıslatıyoruz. Üzerine 3. ve 4. Yufkaları serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. 
4 katlı ıslanmış yufkayı önce 4 eşit parçaya sonrada her bir parçayı 5 e bölüyoruz. Toplam 20 adet üçgen çıkıyor.
Geniş kısımlara istediğimiz çeşit peynirden koyup sarıyoruz.(ben örgü ve kaşar peynir karıştırıp kullandım,dehşet oldu)
Börek sararmış misali sarıp kalan sıvı sosa bandırıp sonrada galeta ununa buluyoruz. 
Isıtılmış fırında 180 derecede kızarana dek kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Ellerinize sağlık 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder