16 Ekim 2017 Pazartesi

KISIR

💕💚 KISIR 💚💕

Her özel günde mutlaka yaparız kısırı ama herkesin değişik bir tarzı var kısır yapımında. Kimisi domates salatalık turşu falan ekler. Benim en sevdiğim tarif bu arkadaşlar Bu benim ablamın senelerdir herkesi aşık ettiği tarif 😋💕 🍋2 su bardağı ince bulgur 🍋1 buçuk su bardağı kaynar su
🍋1 adet kuru soğan
🍋2-3 yemek kaşığı dolusu salça
🍋1 buçuk çay bardağı sıvıyağ
🍋1 tatlı kaşığı tuz
🍋1 tatlı kaşığı karabiber
🍋1 tatlı kaşığı kimyon
🍋1 tatlı kaşığı nane
🍋2 tatlı kaşığı pulbiber
🍋Yarım demet yeşil soğan
🍋7-8 yaprak kıvırcık
🍋Yarım demet maydanoz
🍋Nar ekşisi
🍋Limon

Bulguru bir kaba alıp tuzla karıştırıyoruz ve üzerine su döküp kabı üstünü bezle örtüp bir kapakla kapayıp 15 dakika dinlendiriyoruz. 
Soğanı ufak doğrayıp yağda pembeleşinceye dek kavuruyoruz. Üzerine salçamızı ekliyoruz. (Ben salçası bol sevdiğimden 3 kaşık dedim ama siz isterseniz 1 buçuk-2 kaşıkta kullanabilirsiniz. 
Dinlenen bulgurun üzerine koyuyoruz. Baharatlarımızı da üzerine alıp bir güzel karıştırıyoruz.(Pulbiber miktarını acılık seviyesine göre kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Son olarak yeşil soğan, kıvırcık ve maydanozu minik minik doğrayıp kısırımıza ekliyoruz.
Limon ve nar ekşiside sıktık mı tamamdır🤙🏼
Ellerinize sağlııık 🤗🌸💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder