💕💚 MUHALLEBİLİ KADAYIF 💚💕
Nefis hafif tatlılarımdan biri olur kendisi 🤙🏼 Ramazan'da şerbetli kadayıf yiyemeyen, hemen tıkananlar kadayıfı birde böyle denesin derim🤗
Malzemeler;
🍒350 g kadar tel kadayıf
🍒3 yemek kaşığı tereyağ
🍒5 yemek kaşığı toz şeker
🍒1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için 💁🏻
🍒1 lt süt
🍒4 yemek kaşığı un
🍒3 yemek kaşığı mısır nişastası
🍒1 su bardağı toz şeker
🍒1 paket vanilya
🍒1 adet yumurta sarısı
🍒1 paket sıvı krema(200ml)
Kadayıfı ince ince kırıyoruz(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz) bazı marketlerde hazir kırılmış ve kavrulmuşunu bulabilirsiniz bu isini daha da kolaylaştıracaktir ;) Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritiyoruz sonra şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Son olarak cevizi ilave ediyoruz ve kavurup ocaktan alıyoruz ve tencereden baska bir kaba aktarıyoruz. Çünkü tencerede kalınca tabandaki kadayıflar kızarmaya devam ediyo. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsak kızarmaya devam edecektir. Ama istersek sürekli karıştırmak suretiyle tencerede de bırakabiliriz)
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kaynadıktan 3 dk. kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dk soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edip ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpıyoruz.
Dilerseniz 30 cm lik borcama , şık ve minnoş görünmesini istersenizde tek kişilik minik kaselere önce muhallebi sonra kadayıf uzerine tekrar muhallebi ve kadayıf gelecek şekilde döküyoruz. Ben rulokatla süsledim istrrsek iri ceviz taneleri de kullanabilirdik o da hoş duruyo.
Afiyet olsuun hamarat kizlar 😘 💚💕
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder