💚 KIBRIS TATLISI 💚
Son zamanlarda sabah,akşam yemekten bıkmadığım mükemmel bi lezzet 😍 birçok kişiye tattırırıp lezzet onayından geçirdiğim tarif💁🏻 deneyin ;)Malzemeler;
💕3 yumurta
💕Yarım su bardağı toz şeker
💕Yarım su bardağı sıvı yağ
💕1 su bardağı galeta unu
💕1 su bardağı ceviz
💕1 su bardağı hindistan cevizi
💕1 paket kabartma tozu
💕1 paket vanilya
Şerbeti için ;
💕2 su bardağı su
💕1,5 su bardağı şeker
Kreması için ;
💕1 litre süt
💕1 su bardağı nişasta
💕Yarım su bardağı şeker
💕1 paket krem şanti
Üzeri için;
💕1 su bardağı hindistan cevizi
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya alıyoruz. Şerbet için tencerede şeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
Sonrasında bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz ve sonra tüm malzemeyi ekleyip karıştırıp yağladığımız tepsiye döküyoruz. 160 derecede 20 dakika pişiriyoruz.
Sıcak kekin üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz.
Krema için süt,nişasta ve şekeri ocakta koyulaşımcaya dek karıştırarak pişiriyoruz.Pişen kremaya toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Kekin üzerine kremayı döküp üstüne hindistancevizini de serpip 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Ellerinize sağlık :)😘💚💕
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder